Herning 2014

De norske flagget har virkelig vaiet i Herning i år, og hele 6 norskeide hingster ble kåret i Dansk Varmblod. 3 dressurhingster og 3 spranghingster.  De største norske hingsteholderne er representert på eiersiden for disse hingstene, - og det er svært gledelig å se at bransjen ser nytteverdien av kåring i Dansk Varmblod.
Herning er utvilsomt den største leverandør av avls hingster til norsk oppdrettsnæring.  Dette er et godt bidrag til å fremme avlen her hjemme og kvalitetssikre avls materialet innenfor et solid internasjonalt avls system.    

Dansk Varmblod har mye å glede seg over, men et avls forbund er bunnløst hjelpeløst uten det daglige arbeid til den enkelte oppdretter i hverdagen. Det er hver og en av oss i egen stall som skaper grunnverdiene i avlen. Suksessen innenfor et avls forbund er betinget av hardt arbeidende, klartenkte og fremsynte oppdrettere og hesteeiere.  Markedet for omsetning av hest er krevende, - og det er mer enn noen gang viktig med full skjerpings på jobben!
Ditt avlsforbund skal være din viktigste faglige samarbeidspartner og din næringsorganisasjon. Ditt avlsforbund skal hjelpe deg med seleksjon av egne avlsdyr, basert på solid individbedømmelse og sikker indeks beregning. Ditt avlsforbund skal være et service organ som skal kunne bistå deg praktisk og eventuelt være behjelpelig med markedsføring/kontaktformidling og omsetning av hest. Du lager hesten – Dansk Varmblod vil hjelpe deg på veien !

DVNorge har med resultatene fra Herning fått en god start på det nye året. Nå skal vi brette opp ermene, gå ut i stallen og skape fremtiden !  Den første årgangen med norske DV-registrerte hester fra 2010 , - vil i år være 4 år. Disse hestene vil i år kunne avlegge einhetstest i august , og potensielt bli uttatt til Unghest- Championatet i Herning i 2015.  Skal vi således våge å håpe på en norsk deltager i denne sammenheng?  Det synes jeg!

Til neste år vil den første norskfødte DV-årgangen også være potensielle Unghest-VM kandidater for Norge. WBFSH / FEI har nylig presisert at en hovedhensikt i denne sammenheng er deltagelse av de beste kvalitetshester fra de ulike land. Dansk Varmblod Norge er således beredt til å gjøre vårt til at NRYF har mulighet til å sende de aller beste norskproduserte , norskeide championatshester til VM i 2015. 

Med Herning vel overstått , - gratulerer så mye til alle norske aktører !  Stutteri Ekra Gård , Tobajo Sportshorses, Bråten Gård , JJ Horses , Kristin Andresen og Inger Bugge.